besok

Det är i första hand för växternas och min egen skull jag har anlagt min trädgård.

Känn dej varmt välkommen att besöka min trädgård. Kliv varsamt när du vandrar här, trädgården är en mycket känslig miljö och det finns ingen plats för fötter i odlingsbäddarna, även om det kan se så ut. Jag har planterat varje växt på dess optimala växtplats, utan att ta hänsyn till hur bra de syns från gångarna och det kan vara lite frustrerande. Det innebär dock inte att det är okej att kliva över staketen och gå runt i odlingsbäddarna, där marken är porös och ömtåliga små växter är planterade överallt. Respektera min odlingsmöda och håll dig på gångarna, ha koll på barnen och lämna hunden vid bilen. En del odlingsbäddar är väldigt stora och är du nyfiken och vill se nära och läsa etiketter så ta gärna med dej en kikare, eller digitalkamera med zoom. Jag har några kikare att låna ut i butiken.

Du är  välkommen att besöka trädgården, April - September, under öppettiderna.

2015 är trädgården öppen:

April

Lördag 10-16

Söndag och helgdag 11-16

Maj - juli

Onsdag 11-18

Fredag 11-18

Lördag 10-16

Söndag och helgdag 11-16

Augusti

Lördag 10-16

Söndag och helgdag 11-16

September

Lördag 10-16

Söndag och helgdag 11-16

För att hinna sköta trädgården är jag noga med mina öpettider och släpper inte in besökare som kommer när det är stängt!

Guidningar.  Jag eller Sipke guidar vissa dagar på fasta tider, se kalendern. Större grupper måste förbokas. 

Plantskola. Köp växter och min bok i plantskolan.

Fika.  Ta gärna med dej egen kaffekorg och fika i trädgården eller i "Björns stuga". Du kan också besöka Sammels cafe och gårdsbutik i Bertshult.

Entré.  Jag tar gärna emot en frivillig entréavgift på 40 kr eller mer. 

Hitta hit.  Trädgårdenligger en dryg mil söder om Landvetter, strax utanför Eskilsby, skyltad avfart från Östra Eskilsbyvägen. Se karta. GPS koordinater 57.62106,12.311382   Vägbeskrivning från RV40: Avfart 76 Landvetter Ö. Kör mot Eskilsby. I Eskilsbys T-korsning kör mot Härryda. Efter ca 2 km finns min skylt vid vägen. 

Det finns många giftiga växter i trädgården och de är inte skyltade, all vistelse i trädgården sker på din egen risk och under ditt eget ansvar.